Nieuwe coördinators Stichting present

03-03-2023 BALK – Stichting Present Heerenveen en Stichting Present De Fryske Marren hebben sinds kort beide een nieuwe coördinator. Dat zijn respectievelijk Jitze Hooghiemstra en Gelbrig Hoekstra.

Hooghiemstra is de opvolger van Egbert Berenst, terwijl Hoekstra Anneke Nagel is opgevolgd. Naast zijn werkzaamheden voor Present is Hooghiemstra vanuit zijn eigen bedrijf HoogMedia onder andere de vaste redacteur van de Heerenveense Courant. Terwijl Hoekstra tot voor kort wethouder was in de gemeente Tytsjerksteradiel. Daarnaast is zij ook coördinator van Present De Wâlden.

De missie van de stichting Present die door heel Nederland afdelingen heeft, is om een brug te slaan tussen mensen die graag omzien naar een ander en personen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat betreft over het algemeen personen die geen financiële middelen hebben, geen netwerk om zich heen hebben en fysiek niet in staat zijn zelf in actie te komen. Als zij in aanmerking willen komen om te worden geholpen door Present dient een aanvraag te worden gedaan door een hulpverlener.

Dagdeel
De vrijwilligers van Present zelf zetten zich over het algemeen een of meerdere dagdelen per jaar in. Dat gebeurt bij de aangemelde projecten en duren nooit langer dan een dag. Een project zelf wordt via mail uitgezet bij vrijwilligers, die zich vervolgens kunnen aanmelden om mee te helpen.

Juist dat omzien naar elkaar en die beweging groter maken, staat voorop bij Present. Ook groepen vrijwilligers en onder andere bedrijven kunnen zich aanmelden bij Present om een Present-project uit te voeren.

De projecten die worden uitgevoerd betreffen onder andere: laminaat leggen, muren sauzen, behangen, lampen ophangen, gordijnen en gordijnrails ophangen en het onder handen nemen van tuinen.

De stichting Present Heerenveen is voor hulpverleners en potentiële vrijwilligers bereikbaar via info@presentheerenveen.nl en 06-17242223, de stichting Present De Fryske Marren is bereikbaar via gelbrig.hoekstra-mozes@presentdfm.nl en 06-15487120.

Geef een reactie