Nieuw tweetalig Gouden Boekje: Sipke komt op stoom gepresenteerd

18-02-2023 LEMMER – Afgelopen week presenteerden uitgeverij Rubinstein en uitgeverij Afûk in samenwerking met het Ir. D.F. Woudagemaal een nieuw, uniek tweetalig Gouden Boekje: Sipke komt op stoom. Het boekje is evenals de andere Sipke-titels geschreven door Lida Dykstra en voorzien van illustraties door Harmen van Straaten. Onder belangstelling van de kinderen uit groep 5/6 van CBS Eben Haëzer uit Oosterzee overhandigde Annet van der Hoek, lid van het Dagelijks Bestuur, de twee eerste exemplaren van het boekje aan wachtchef Rein Couperus en wachtchef Marcel de Jong van het Woudagemaal.

Annet van der Hoek, portefeuillehoulder Frysk bij Wetterskip Fryslân vindt het een dubbelslag: ‘Wy stimulearje bern om it Frysk te lêzen en se leare op in boartlike wize oer it belang fan goed wetterbehear en it Woudagemaal.‘

Lytse pipermûs Sipke
Der is wurk oan ’e winkel foar lytse pipermûs Sipke en syn pake: it is heechwetter yn Fryslân en dêrom moat it Woudagemaal oansetten wurde om it wetter fuort te pompen. Pake Pipermûs wit gelokkich presys hoe’t it stoomgemaal wurket. Mar… it pompen komt mar net op gong! Wêr kin dat no oan lizze? Sipke giet op ûndersyk út. Sipke komt op stoom leit fan no ôf yn de boekhannel en is fansels te keap yn de sûvenirwinkel fan it gemaal.

Geef een reactie