Natuurwerkdag – Samen aan de slag in de vlindertuin

30-10-2022 LEMMER – Kom op zaterdag 5 november naar de Natuurwerkdag in de Vlindertuin in Lemmer. We gaan bomen en struiken snoeien en zagen, riet harken en de waterpartijen hekkelen.

De Landelijke Natuurwerkdag wordt dit jaar voor de 22e keer gehouden. Iedereen wordt uitgenodigd om tijdens die dag in eigen regio aan de slag te gaan in de natuur. Bezoekerscentrum MAR en KLIF en Landschapsbeheer Friesland organiseren de Natuurwerkdag in de Vlindertuin.

De Natuurwerkdag combineert kennis en beleving. Tijdens de dag zijn er ervaren natuurgidsen aanwezig die je graag wat vertellen over het onderhoud en over de dieren die we zeker te zien gaan krijgen. De Natuurwerkdag is dan ook de gelegenheid om lekker met het hele gezin aan de slag te gaan en een stukje natuur in je eigen gebied te onderhouden en ontdekken.

Aan de rondweg in Lemmer is een mooi stukje groen ingericht als Vlindertuin. Een halfwilde ‘Strúntún’, waar van alles te beleven is. Onder het motto ‘leef je uit’ gaan we samen aan de gang om de tuin weer klaar te maken voor het winterseizoen. Gereedschap is aanwezig. Deelnemers hoeven zelf alleen maar laarzen, ‘tuinkleren’ en een goed humeur mee te nemen.

Jong en oud zijn welkom van 10.00 tot 13.00 uur bij het informatiebord aan de ingang van de Vlindertuin op de hoek van de (verlengde) Flevostraat en de Rondweg, nabij het Jeu de Boules terrein. Voor een kop koffie of limonade met wat lekkers wordt gezorgd. Graag tot zaterdag! Jullie hulp wordt zeker gewaardeerd! Meer informatie of aanmelden via www.natuurwerkdag.nl

Geef een reactie