Nacht van de Nacht in het Rijsterbos

25-10-2022 RIJS – Op zaterdagavond 29 oktober organiseert de Gaasterlandse Natuurweek weer een sprookjesachtige Nacht van de Nacht wandeling door het Rijsterbos. Nacht in het Rijsterbos. In stilte, onder het licht van de maan en sterren zoeken we op 29 oktober onze weg. De wandeling wordt georganiseerd door It Fryske Gea, Stichting Gaasterlân Natuerlân en Bezoekerscentrum Mar & Klif.

Doel van de Nacht van de Nacht
Nederland wordt ’s nachts steeds lichter. De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief van Natuur- en Milieufederaties om mensen bewust te maken van die lichtvervuiling en om Nederland duurzamer en donkerder te krijgen. Want duisternis is van belang voor mens en dier.

Wandel je mee?
Zet je zintuigen aan en ervaar hoe het is om deze nachtwandeling in stilte en duisternis te beleven. Je loopt in een groep aan een lang touw achter één van de boswachters van It Fryske Gea aan. Zij kennen het bos op hun duim. De deelname is gratis, opgave is noodzakelijk in verband met het beperkte aantal deelnemers per groep.

Noteer de starttijd goed en zorg dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent. Dan heeft de boswachter de tijd alle deelnemers te verzamelen langs het touw en kunnen ze op de starttijd vertrekken. De start is bij de hoofdingang van het Rijsterbos in Rijs (Marderleane 1).

Er is altijd veel animo voor de Nacht van de Nachtwandeling. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan graag even afmelden via sabine@marenklif.nl zodat ze de tickets weer kunnen vrijgeven.

Wanneer
Zaterdag 29 oktober 2022:
om 19.45 uur
om 20.00 uur
om 20.10 uur
om 20.20 uur
om 20.30 uur
Er wordt gestart in groepen rond de klok van 20.00 uur. Zie bij opgave op www.gaasterlandsenatuurweek.nl/nacht van de nachtwandeling op welk tijdstip u kunt starten. De deelname is gratis.

Geef een reactie