Mist, wolken en zon

10-02-2023 BALK – Vanochtend start in de zuidoostelijke helft regionaal mistig en het kan tot ver in de ochtend duren voordat deze mist oplost. In het noorden en westen is het wisselend bewolkt met ruimte voor de zon. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de mist ligt de temperatuur rond het vriespunt. Met zon stijgt het kwik in de loop van de ochtend naar een graad of 5. Richting het middaguur neemt de zuidwestenwind wat toe en verdwijnt de mist overal.

Vanmiddag droog, koud windje
Morgenmiddag is er een mix van wolken en zon met in het zuiden en westen meer zonneschijn dan in het oosten en noordoosten van het land. Het wordt 7 of 8 graden, maar de matige tot aan zee krachtige (windkracht 3 tot 6) zuidwestenwind maakt het voor het gevoel hooguit een graad of 3.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag raakt het vanuit het noorden steeds meer bewolkt. Wel blijft het droog. De temperatuur ligt in deze nacht rond 4 graden.

Droog en zacht weekend met veel wolken
Morgen is er veel bewolking en slechts af en toe zon. Waarschijnlijk is de zon het vaakst te zien in de kustregio’s. Het blijft droog en er waait een matige westenwind. De middagtemperatuur komt uit op 9 of 10 graden en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Maxima van een graad of 6 zijn gebruikelijk in de eerste helft van februari.

Ook zondag heeft bewolking vaak de overhand, maar mogelijk is er wel iets meer ruimte voor de zon dan de dag ervoor. Het wordt opnieuw 9 of 10 graden en het waait nauwelijks. Daardoor is het aangenaam weer voor een fietstocht of een wandeling.

Daarna aanhoudend rustig met meer zon
Ook na het weekend blijft het nog een aantal dagen rustig en overwegend droog weer. Daarbij zien we wat vaker de zon dan in het weekend. De maxima blijven uitkomen rond 10 graden en in de nachten koelt het meestal af naar 1 tot 4 graden. Tijdens een nacht met brede opklaringen kan het landinwaarts lokaal een graadje vriezen. Pas eind volgende week neemt de neerslagkans wat toe.

Geef een reactie