Matchdart gemist, Noppert verliest in kwartfinale

01-05-2023 LEEUWARDEN – Danny Noppert werd gister is de kwart finale uitgeschakeld door de Engelsman Luke Humphries. Noppert verloor nipt met 6-5 in de kwartfinale na het missen van een cruciale matchdart. Humphries gooide een prima partij met afgewisseld sterke score’s. Noppert gooide op zijn beurt iets minder maar wist een aantal leg’s op fabuleuze wijze uit te gooien.

Humphries zijn gemiddelde (102,38) lag dan ook 10 punten hoger dan die van Noppert (92,19). Echter ging het pas in de allerlaatste leg mis voor Noppert. In de laatste leg begon hij dan ook zwak. Humphries kreeg 6 pijlen om 110 uit te gooien maar was slordig in het afwerken. Noppert kwam vanuit een onmogelijke positie helemaal terug in de wedstrijd en kreeg 1 matchdart voor ’tops’. De misser bleek het laatste wapenfeit van de Jouster.

In de halve finale trof Luke Humphries de australiër Damon Heta welke hij won met 7-3. De andere halve finale ging tussen van Gerwen en Dave Chisnall. Dave Chisnall won de partij met 7 tegen 6. De finale werd met duidelijke verschil gewonnen door Dave Chisnall. Het werd uiteindelijk 8-5 tegen Luke Humphries.

Geef een reactie