Manifest Landbouwakkoord aangeboden aan de Tweede Kamer

13-05-2023 BALK – Afgelopen week het ‘Manifest Landbouwakkoord’ overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. Het manifest is een initiatief van Both ENDS en Oxfam Novib, en werd ondertekend door een brede coalitie van meer dan 70 ngo’s, boerenorganisaties, wetenschappers en bedrijven. Zij roepen de Tweede Kamer op om bij het formuleren van landbouwbeleid ook oog te hebben voor de grote Nederlandse agrarische voetafdruk in het buitenland, teneinde die drastisch te verkleinen.

Twee weken geleden stuurde dezelfde coalitie al een brandbrief met het Manifest naar de ministers Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, want kort na de presentatie van het Landbouwakkoord, zal door hun ministeries ook een Internationale Strategie Duurzame Landbouw naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Met het aanbieden van het ‘Manifest Landbouwakkoord‘ aan de Tweede Kamer hoopt de coalitie haar boodschap nogmaals kracht bij te zetten en ervoor te zorgen dat duurzame boeren en consumenten in Nederland én wereldwijd in het totale Nederlandse landbouwbeleid centraal komen te staan.  

Geef een reactie