Maïsfeest oogst agrarisch koningin
Recordaantal kandidaten voor Miss Boerin Verkiezing

24-10-2022 BALK – Het heeft even mogen duren, maar na twee jaar corona is de Miss Boerin Verkiezing terug van weggeweest. Vanwege de pandemie heeft Nadieh uit Friesland de agrarische kroon ruim twee jaar mogen dragen, maar op 29 oktober aanstaande zal zij deze over gaan dragen aan haar opvolger. De zevende editie van de enige missverkiezing op het platteland vindt plaats bij het maïsfeest Høken & Hakselen in Loosbroek met dit keer maar liefst zeventien kandidaten.

Drie catwalkrondes
In drie rondes op de catwalk zullen de kandidaten strijden om de felbegeerde titel Miss Boerin 2022. In de eerste ronde laten zij zien hoe sexy een overall kan zijn, opgevolgd door een ronde in de outfit waarmee de kandidaten op de boerinnenkalender staan afgebeeld. Tijdens deze tweede ronde zullen zij tevens proberen het publiek en de jury te overtuigen op hen te stemmen. In de derde en laatste ronde betreden zij de catwalk in een avondjurk naar eigen keuze. Het aanwezige publiek en een deskundige jury bepalen vervolgens wie van de zeventien kandidaten in de prijzen vallen.

Zeventien kalendermodellen
Het gaat bij deze editie niet alleen om negen modellen van de nieuwste boerinnenkalender, maar ook om zes kandidaten van de 2022-editie én twee van de 2021-editie. Als eenmalige uitzondering, omdat de verkiezing twee jaar niet kon plaatsvinden. Er zijn drie titels en bijbehorende prijzen te bemachtigen: Miss Boerin, Miss Høken & Hakselen en Miss Team Agro. Oftewel de agrarische koningin van Nederland, die van het maïsfeest en de nieuwe ambassadrice van Team Agro NL. Een stichting die boeren en tuinders verenigt en promoot. De ludieke missverkiezing wordt opgevolgd door optredens van onder anderen Frans Bauer, Jannes, Lee Towers, Boer Bennie en Snollebollekes.

Hard werken, hard feesten
De Miss Boerin Verkiezing vindt op 29 oktober om 15:30 uur plaats op festivalterrein De Stoppel in Loosbroek. Onder het motto ‘Hard werken, hard feesten’ wordt daar, na zes eerdere uitverkochte edities, “Europa’s allergrootste maïsfeest” voor het eerst uitgebreid naar een tweedaags festival met ruim 20 podiumacts en een festivalcamping. De organisatie verwacht in totaal ruim 10.000 bezoekers over twee dagen. “Het wordt dóór en vóór boeren georganiseerd, maar burgers, buitenlui en overige herriemakers zijn ook van harte welkom!” vertelt de organisatie. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hokenenhakselen.nl.

Geef een reactie