LTO vrijdag enige partij in gesprek met Remkes

04-08-2022 BALK – Aankomende vrijdag gaat alleen het LTO namens een deel van de agrarische sector in gesprek met Johan Remkes over de stikstofdiscussie. Het is nog niet duidelijk of er ook andere boerenorganisaties aan zullen sluiten.

Acht boerenorganisaties zeggen qua idee op 1 lijn te zitten en hebben het vertrouwen uitgesproken in LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. Deze zal na de gesprekken met Remkes een verslag uit brengen naar de andere belanghebbende groeperingen die nog niet met Remkes om tafel willen. De organisaties bepalen na het verslag of ze ook met Remkes in gesprek willen gaan.

Remkes die door het kabinet aangesteld als bemiddelaar gaat gesprekken voeren met onder meer natuur- en boerenorganisaties wlke moeten gaan leiden leiden tot een oplossing. LTO gaf eerder aan ook niet met Remkes om tafel te willen echter hebben zij na een telefoon gesprek met Premier Rutte zich bedacht.

Van der Tak gaf eerder aan dat hij in de agrarische sector meer eenheid dan ooit tevoren voelde. Daarom trekken organisaties samen op en hebben zij geen vertrouwen in het door het kabinet geregisseerde overleg. LTO heeft in met alle partijen goed afgestemd dat zij toch aan tafel zitten.

Geef een reactie