LTO is spreekbuis voor 8 organisaties in gesprek met Remkes

05-08-2022 BALK – LTO Nederland spreekt vrijdag 5 augustus met het kabinet en bemiddelaar Johan Remkes in goede afstemming met alle partijen. De uitkomsten van het overleg worden teruggekoppeld, besproken en verdere stappen worden afgestemd. Dat staat in een verklaring die de organisaties Agractie, Dutch Dairymen Board, Farmers Defence Force, LTO Nederland, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Nederlandse Melkveehouderij Vakbond, Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en de Producentenorganisatie Varkenshouderij na overleg op woensdag 3 augustus hebben opgesteld.

De acht landbouworganisaties zijn van plan samen op te trekken en hebben inhoudelijk een gezamenlijke lijn zo stelden ze in het overleg vast. Het overleg volgde nadat LTO Nederland vorige week aankondigde toch op de uitnodiging van Remkes in te gaan, nadat de organisatie in eerste instantie had aangegeven daar geen heil in te zien.

Volgens een woordvoerder van LTO Nederland zal in het overleg met Remkes vanuit de landbouworganisaties dezelfde eis op tafel liggen die al eerder werd geformuleerd in aanloop naar de protestmanifestatie in Stroe. Het kabinet moet de stikstofplannen zoals die zijn geformuleerd in de startnotie Nationaal Programma Landelijk Gebied van minister Van de Wal voor Natuur en Stikstof aanpassen.

Geef een reactie