Lezing ‘klank-beeldverhaal van het Odulphuspad’

28-05-2024 OUDEMIRDUM – Zondagmiddag 2 juni (13.30 uur) organiseert Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum een lezing door dhr. Ines Bergsma over het St. Odulphuspad. Ines Bergsma neemt je aan de hand van prachtige beelden en een boeiend verhaal mee op het St. Odulphuspad. Met zijn wandelvrienden heeft hij dit pad gewandeld en je kunt vanmiddag deze wandeling met hen meebeleven.

Over deze pelgrimsroute
Het St. Odulphuspad is een wandel- of pelgrimsroute van 260 kilometer door Zuidwest-Fryslân, Gaasterland en de Greidhoeke. Het pad bestaat uit 15 trajecten. Ieder traject heeft een eigen thema in relatie tot het kloosterleven. Doel: kennis te nemen van dit bijzondere gebied, met fraaie wisselende landschappen, rijke geschiedenis en verrassende historische feiten daarover.

Het St. Odulphuspad is dus een pad om ‘op weg’ te zijn en een kans om stil te staan bij wat belangrijk is in het leven, zoals stilte, bezinning en verwondering. Maar ook om stil te staan bij veranderde natuurwaarden, landschappen en dorp- en stadsgemeenschappen.

Over Odulphus
Odulphus was een monnik die door de bisschop van Utrecht in de 10e-11e eeuw naar onze streken werd gestuurd om de mensen hier te bekeren tot het Christendom. Hij moest hier het geloof, eerder gebracht door Bonifatius en Liudger hier voorzetten. Vanuit Stavoren heeft hij zijn taak uitgevoerd.

Praktisch
De lezing start om 13.30 uur en de kosten voor deelname bedragen € 5 incl. koffie/thee. Opgave is noodzakelijk en kan via www.nationaallandschap.frl/evenementen.