Leuke maak-activiteiten in de meivakantie!

24-04-2023 JOURE – In de meivakantie zijn er superleuke kinderactiviteiten in Museum Joure. In beide vakantieweken kun je aan de slag met opdrachtenkistje ‘Oan it wurk’ en de tweede week maak je je eigen servies in de MeiMaakfabriek!

MeiMaakfabriek: Je eigen servies!
Van maandagmiddag 1 mei tot en met donderdag 4 mei kunnen kinderen aan de slag in de MeiMaakfabriek. De uitdaging: een kopje, beker en kommetje maken – een echt servies dus! Eerst ga je op speurtocht naar de mooiste, gekste en meest bijzondere serviezen in het museum, daarna ga je aan het werk in de Maakfabriek waar onze museumdocenten voor je klaarstaan. Er is allerlei materiaal waar je heerlijk mee kunt experimenteren. Klei, mooie scherven en steentjes; leef je maar uit! ( Deze activiteit is in de tweede vakantieweek en bedoeld voor kinderen van ongeveer 6 tot 14 jaar. 

Oan it wurk-kistje
Voor kinderen die niet meedoen aan de MeiMaakfabriek staat een Oan it wurk-kistje klaar. Geschikt voor alle leeftijden. De leuke doe-activiteiten in dit gereedschapskistje leiden je al makende door het museum. Zo stel je je eigen theesmaak samen, maak je deze tot een echt theezakje en krijg je in het museumcafé heet water om je thee te proeven. Ook ga je koffie malen en kun je je naam in metaal ponsen. Oan it wurk!

Tickets
Voor ‘Oant it wurk’ geldt de reguliere entreeprijs, voor de MeiMaakfabriek de reguliere entreeprijs plus € 2,- materiaalbijdrage (bijdrage te voldoen in het museum). Bestel je tickets via de rode knop hieronder, dan krijg je 50 cent korting per ticket. Elk ticket is inclusief kopje koffie, thee of limo – en een superleuke dag! Koop hier tickets

Geef een reactie