Let op! Grondspeculatie in onder andere Sint Nicolaasga

13-04-2023 SINT NICOLAASGA – De gemeente heeft signalen ontvangen dat een onderneming bouwkavels en/of recreatiewoningen aanbiedt op grond die niet in eigendom is van dit bedrijf. Deze praktijken doen zich op meer plekken in de gemeente voor.

Het gaat onder andere om landbouwgrond die ligt tussen de jachthaven en de visvijvers van het Outdoorpark Sint Nicolaasga. Dit bedrijf is juridisch niet bevoegd om gronden die niet van haar zijn te verkopen. Anders dan wordt gesuggereerd, zit op die grond geen bouwrecht. Dat betekent dat er geen woningen op de grond mogen worden gebouwd. De gemeente is bij het plan ook op geen enkele wijze betrokken.

Heeft u bouwplannen of wilt u een pand of perceel aankopen? Dan moet u rekening houden met het bestemmingsplan van de gemeente. Hierin is vastgelegd wat er met de ruimte in de gemeente mag gebeuren. Bestemmingsplannen kunt u inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of bij de gemeente. In een structuurvisie staat een beschrijving van eventuele toekomstige ontwikkelingen in de gemeente. Ook de structuurvisie kunt u bij de gemeente inzien.

Het is belangrijk om u vooraf altijd goed te informeren over wat op welke locatie mag en welke vergunning(en) nodig is (zijn). De gemeente helpt u graag verder en vertelt u wat de mogelijkheden zijn binnen de regelgeving. U kunt contact opnemen met grondzaken via ons algemene nummer 14 05 14 (zonder kengetal).

Geef een reactie