Leerwerktraject bbl-opleiding bij Hof & Hiem

30-04-2023 BALK – Zorggroep Hof en Hiem is op zoek naar leerlingen voor de opleiding Verzorgende IG en de opleiding Maatschappelijk Verzorgende, mét baangarantie!

Aan de slag als leerling Verzorgende IG?
Heb jij altijd al in de zorg willen werken, maar ben je nog niet in het bezit van een zorgdiploma? Vind jij leren en werken een perfecte combinatie, wil jij je verder ontwikkelen in de ouderenzorg en ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Dan is dit je kans!

Om iedereen, van herintreder tot carrièreswitcher, de kans te bieden op een loopbaan in de zorg, biedt Hof en Hiem bbl-opleidingsplaatsen aan. Ieder jaar wordt binnen Hof en Hiem een enthousiaste groep leerlingen opgeleid tot (Maatschappelijk) Verzorgende IG. Ben jij één van hen?

Voor zowel Hof en Hiem Thuiszorg als voor de woonzorglocaties en kleinschalig wonen van Hof en Hiem zoeken we kandidaten voor de bbl-opleiding Verzorgende IG of de bbl-opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG.

Wil je weten hoe dit er in de praktijk aan toe gaat? Bekijk hieronder de video’s van Mirjam (leerling Verzorgende IG bij Hof en Hiem) en Aliena (leerling Verzorgende IG bij Hof en Hiem Thuiszorg).

Opleidingsinformatie
Als leerling (Maatschappelijk) Verzorgende IG word je via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) opgeleid. BBL is een combinatie van werken en naar school gaan, waarbij de nadruk ligt op werken en leren in de praktijk. De competenties die passen bij de opleiding ontwikkel je in de praktijk. Wekelijks worden er lessen aangeboden; de opleiding wordt verzorgd door ROC Friese Poort.

In de praktijk leer je onder begeleiding van onze zorgprofessionals stap voor stap hoe je de cliënten de juiste zorg, begeleiding en welzijn kan bieden. Je wordt in een tweejarig traject opgeleid tot een prachtig beroep waarin je dagelijks wordt uitgedaagd om cliënten passende en persoonlijke ondersteuning, verzorging, begeleiding en welzijn te bieden. Alles met het doel om de cliënt te ondersteunen om zo lang mogelijk de regie te laten houden en te ondersteunen in wat voor de cliënt belangrijk is.

De leerlingen in de Thuiszorg volgen de bbl-opleiding Verzorgende IG. De leerlingen die aan de slag gaan in de woonzorgcentra en kleinschalig wonen starten met de bbl-opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG. Deze opleiding is een combinatie van de opleidingen Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg (beide op niveau 3).

Onze werkbegeleiders en praktijkopleiders staan voor je klaar en zullen jou gedurende het opleidingstraject begeleiden. De opleiding start in september 2023 en duurt 2 jaar.

Wij vragen

 • Affiniteit met zorg en je onderschrijft de kernwaarden van Hof en Hiem hartelijk, vertrouwd, dichtbij en samen.
 • Je hebt een vooropleiding minimaal MAVO, VMBO KL/TL, MBO niveau 2 of gelijkwaardig diploma.
 • Een actieve en leergierige houding en gemotiveerd om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Dat je goed om kunt gaan met de computer, internet en e-mail.
 • Je beschikt over een rijbewijs en het beschikken over een auto is een pré (in de thuiszorg).
 • Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen

Wij bieden

 • Tijdens de opleiding ontvang je een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 24 en maximaal 30 uur (afhankelijk van jouw voorkeur en de locatie/thuiszorg).
 • Je gaat één dag in de week naar school en krijgt hier 6 uur lestijd voor vergoed. Daarnaast ben je thuis ook bezig met voorbereiden van de lessen en het maken van opdrachten.
 • Tijdens de opleiding ontvang je salaris conform CAO VVT.
 • Hof en Hiem betaalt de opleidingskosten.
 • Na het behalen van het diploma (Maatschappelijk) Verzorgende IG heb je een baangarantie voor onbepaalde tijd bij één van de locaties of thuiszorg van Hof en Hiem.

Wil je solliciteren?
We nodigen jou van harte uit om te reageren door het schrijven van een motivatiebrief (met CV) waarin je tevens aangeeft of je voorkeur hebt voor werken in de thuiszorg of voorkeur hebt voor het werken in een woonzorgcentrum en kleinschalig wonen. Vervolgens upload en verzend je je motivatiebrief en CV via onderstaande button. We ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk 8 mei 2023.

Zodra jouw sollicitatie door ons is ontvangen, nemen wij contact met je op.

Voor meer informatie over deze vacature kun je van maandag t/m donderdag contact opnemen met Hilde van Nijen of Janneke Gietema (opleidingsadviseurs) via telefoonnummer 0513-433030. Een email sturen mag natuurlijk ook naar opleiding@hofenhiem.nl 

Geef een reactie