Kinderhartcentrum in Groningen blijft definitief

13-04-2023 BALK – Eerder was er al medegedeeld dat Groningen open zou blijven voor kinderhartpatiënten. Utrecht en Leiden konden nog reageren op het besluit en zienswijzen indienen, echter is de definitieve beslissing nu gevallen dat deze ziekenhuizen de deuren moet sluiten voor kinderen met hartproblemen.

Er kwam veel commotie op het eerdere besluit om het ziekenhuis in Groningen voor de kinderen met hart problemen te sluiten. Ook in de gemeenteraad van de Fryske Marren werd een motie door alle partijen aangenomen waarin de 2e kamer werd opgeroepen om het ziekenhuis open te houden voor de kinderen met dergelijke problematiek.

Minister Kuipers geeft aan personeel en ouders en kinderen die zich zorgen maken te snappen, maar geeft ook aan dat het na 30 jaar wachten tijd is om dez beslissing te nemen. Het sluiten van de afdelingen zal in totaal ongeveer 2,5 jaar in beslag gaan nemen. Inmiddels hebben het Prinses Máxima Centrum en het UMC Utrecht aangegeven de beslissing bij de rechter aan te zullen gaan vechten.

Geef een reactie