Kent u iemand die een lintje verdient?

18-05-2022 BALK – Elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag ‘regent’ het lintjes. Eens per jaar worden Nederlanders die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving beloond met een Koninklijke onderscheiding. Het toekennen van een onderscheiding gebeurt niet zomaar, daar gaat een langdurige procedure aan vooraf. Als u iemand voor de Lintjesregen van 2023 wilt voordragen, houdt u er dan rekening mee dat uw voorstel uiterlijk 1 juli 2022 ingediend moet zijn.

In de zogenaamde Lintjesregen worden mensen in het zonnetje gezet, die zich bijvoorbeeld jaren hebben ingezet als vrijwilliger bij een plaatselijke vereniging, of die in het bestuur van een vereniging zitten. Mensen die al hun vrije tijd steken in het stimuleren van een sport, een hobby of een goed doel. Meestal zonder eigen belang en in alle bescheidenheid.

Hoe dient u een voorstel in?
Als u iemand wil voordragen voor een Koninklijke onderscheiding dan is het verstandig contact op te nemen met Femke Schaap-Blauw van het bestuurssecretariaat van gemeente De Fryske Marren. Zij kan samen met u nagaan of het indienen van een voorstel kans van slagen heeft en of het indienen zin heeft. Tevens kan ze u aangeven welke documenten allemaal aangeleverd en ingevuld moeten worden hiervoor. Zij is telefonisch bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag via 14 05 14 of stuur een e-mail naar secretariaat@defryskemarren.nl. Meer informatie kunt u ook vinden op de pagina Koninklijke onderscheiding (Lintjes) en op www.lintjes.nl.

Geef een reactie