Jouster Kuierke

20-08-2022 JOURE – Ook deze zomer kun je op dinsdag en donderdag meedoen met het Jouster Kuierke onder leiding van een gids van Het Gilde Joure. In augustus en september zal Het gilde tweemaal per week het Jouster Kuierke aanbieden; op dinsdag en donderdag kan men aansluiten vanaf de VVV aan de Midstraat 99 in Joure; aanvang is 13.30 uur.

De Vlecke Joure (geen dorp en geen stad) heeft een interessante historie en het gilde heeft in samenwerking met VVV Waterland van Friesland een wandeling met gids langs verschillende objecten waaronder gebouwen en vaarwaters, samengesteld.

De route leidt langs oude gevels, smalle straatjes en historische panden. Tijdens de rondleiding krijgt men de gelegenheid om de historische gerechtskamer in de ‘Jouster Toer’ te bekijken, waar in een lang verleden kleine vergrijpen direct werden berecht.

Groepen kunnen op afspraak het hele jaar door een Jouster Kuier boeken. Neem voor de mogelijkheden contact op met VVV Joure via 0513-416030 of info@waterlandvanfriesland.nl

Geef een reactie