InsideOut Festival in Joure keert terug

23-06-2022 JOURE – Zaterdag 25 juni zal het Douwe Egberts plein in Joure voor de 3e keer locatie zijn het InsideOut Festival. Een evenement met een bomvol programma en een divers scala aan muziekstromen, waaronder; brass, pop, goldenoldies , indie-pop, rock, surf, hip hop en nog veel meer. Vanaf 14.00 tot 24.00 uur zal het festival plaatsvinden en is gratis te bezoeken, geschikt voor jong en oud!

Divers programma
Vanwege Corona heeft ook het InsideOut Festival twee jaar stil gelegen. De organisatie heeft echter niet stil gezeten en heeft een dynamisch muziekprogramma weten vast te leggen. Het programma ziet er als volgt uit: vanaf 14.00 uur tot 24.00 uur zijn er binnen en buiten afwisselende optredens. In totaal zijn er 14 bands die deze dag het podium zullen beklimmen, waaronder: De Baron, de brassband waarbij je wordt gedwongen te springen, de lokale helden van Brückenbauer, de hiphopband Noorderlicht, bekend van hun hit Renault Clio, surf muziek van de Krontjong Devils, de Zuid- Afrikaanse Stefan Jansen en nog vele anderen!

Allstars 8501 muziek uur
Martsen van der Bij, medeorganisator van het Festival zegt: ‘Muziek zorgt voor verbinding en is van iedereen vinden wij, we hebben daarom dit jaar, net als andere jaren weer een Allstars muziek uur op het programma staan’. Dit muziek uur is ontstaan uit het idee om verbinding te zoeken met allerlei soorten doelgroepen. Muzikant en medeorganisator Ronnie Halma heeft handen en voeten gegeven aan dit muziek uur.

Er is contact gezocht met onder andere Sociaal werk de Kear en Vluchtelingenwerk. Hieruit zijn een aantal mooie muzikale samenwerkingen ontstaan, met jonge muzikanten uit Afghanistan, Turkije, Oekraïne en Syrië. Ronnie Halma: ‘We oefenen nu een aantal weken en wat ik het leukste vind aan dit onderdeel is dat ik als muzikant ook weer veel leer over hun muzikale cultuur, dat is heel inspirerend. Wat opvalt is dat de jonge muzikanten westerse liedjes naar eigen hand kunnen zetten, wat mooie resultaten oplevert’. Het belooft dus een prachtig muzikaal uur te worden!

Het DE plein wordt omgetoverd tot een festivalterrein en zijn er voldoende verfrissende drankjes en heerlijke hapjes te krijgen. Kortom een gezellig muzikaal  evenement voor iedereen!

Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/insideoutjoure/

Geef een reactie