Ingezonden: Dank aan de medewerkers van de stemlokalen

16-03-2023 BALK – Gister waren er de Provinciale verkiezingen en ondergetekende werd uitgeloot om deel te nemen aan stembureau nummer 19, het stembureau in Vegelin State in Joure. Vorig jaar was de eerste keer dat ik op een stembureau mocht zitten en dit was dus mijn tweede ervaring. Deze was totaal anders dan de eerste keer.

Ik kreeg het genoegen om met een diverse groep mensen het stembureau open te houden voor de kiezers. Wat mij opviel was niet alleen de positiviteit van mijn collega’s maar vooral ook de sfeer. Er was ruimte voor een grapje op zijn tijd en ook met de mensen die kwamen stemmen was er een ontspannen sfeer.

Naast de maaltijd waar we gebruik van konden maken was het glazen huis in de overdekte binnenruimte een prima en ingerichte ruimte. Als totale verrassing kwam er om 19.30 uur Dijkgraaf Luzette Kroon, Burgemeester Veenstra en commissaris van de Koning Dhr. Arno Brok langs om te horen het er op ons stembureau was verlopen.

Ik wilde mijn collega’s die deze dag ontzettend spontaan en leuk hebben gemaakt op manier in het zonnetje zetten. Dus Maarten (voorzitter), Herman, Jelbrich, Ank en later toegevoegd Baukje en Hans bedanken! Het is natuurlijk bijzonder dat er zoveel mensen zich inzetten van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat om iedereen die mag stemmen de gelegenheid te geven om deel te nemen aan onze democratie. Al deze mensen verdienen een woord van dank!

Mvg. Gerard

Geef een reactie