In heel Nederland af en toe regen

13-10-2022 BALK – Vandaag overheerst de bewolking en vooral in de ochtend valt verspreid over het land af en toe regen of motregen. Het warmt maar moeizaam op door de hoeveelheid bewolking: rond het middaguur is het pas 11 tot 13 graden.

Bij dat tamelijk grijze weerbeeld staat een meest matige zuidwestelijke wind. Later kan aan zee een vrij krachtige wind opsteken, kracht 5, maar waarschijnlijk gebeurt dat pas in de avond. Tijdens de middaguren neemt de kans op regen geleidelijk af en breekt vanuit het westen ook de zon af en toe even door. De middagtemperatuur ligt tijdens droge momenten rond 15 graden.

Morgen eerst wat regen
Vrijdag begint tamelijk grijs en vooral in het midden en noorden kan dan opnieuw wat regen vallen. Vanaf de middag wordt het op de meeste plaatsen droog en breekt vanuit het westen de zon weer steeds vaker door. Het is een fractie zachter dan de afgelopen dagen met maxima tussen 16 en 18 graden. De wind waait uit zuid tot zuidwest en is veelal matig, aan zee mogelijk nog iets sterker.

In het weekend wisselvallig, wel zeer zacht
Komend weekend schijnt de zon af en toe, maar er vallen ook enkele buien. Daarbij is soms zelfs wat onweer mogelijk. Dat laatste lijkt met name zaterdag namiddag en -avond het geval, wanneer de meest actieve buien passeren. Een in kracht toenemende zuidelijke wind voert vrij warme lucht aan en daarin kan de temperatuur flink omhoog gaan. Tijdens droge momenten met zon is in het zuiden lokaal zelfs 20 graden mogelijk. Overigens gebeurt dat wel vaker half oktober.

Ook de nieuwe week gaat zeer zacht van start met 18 tot 20 graden als de zon even tevoorschijn komt. Ook de nachten zijn ronduit zacht met vaak dubbele cijfers. Toch blijft het weerbeeld wel tamelijk wisselvallig met bijna elke dag kans op een paar buien.

Geef een reactie