Hollandse Meesters Concert

13-05-2022 BALK – Denk je aan Hollandse Meesters dan denk je aan Rembrandt van Rijn of Vincent van Gogh. Niet alleen in de schilderkunst kent Nederland grootse artiesten, ook in de muziekgeschiedenis kent Nederland grote namen.

Op zaterdag 14 mei aanstaande houdt Streekharmonie Concordia uit Balk samen met zanger Martijn van Vuuren haar eerste concert van dit jaar.

Speciaal voor Hollandse Meesters in Concert heeft arrangeur Emile Stoffels arrangementen geschreven van de mooiste en bekendste nummers van overleden Nederlandstalige artiesten. Van Hermans tot Sonneveld en van Halsema tot Shaffy. Allemaal komen ze voorbij in een luchtig en interessant programma in het tweede deel van het concert.

Voor de pauze speelt Concordia onder leiding van Arjen Steur een licht programma. Zo wordt u mee genomen naar Oregon. Deze muzikale fantasie vertelt het verhaal van Oregon, één van de Noordwestelijke staten van de Verenigde Staten. Aan de hand van een treinreis over de Northern Pacific Railroad wordt de luisteraar meegevoerd door het boeiende landschap van Oregon.

Daarnaast wordt er stilgestaan bij de in 2020 overleden Italiaanse componist Ennio Moricone door het spelen van enkele van zijn bekendste muziek uit de film: “Once upon a time in the West” en “The Good, the bad en the Ugly”.

Het jeugdorkest van Concordia, De Toansetters, zal eveneens van zich laten horen. Zij staat onder leiding van Sipko Feikens. Het concert is op zaterdag 14 mei van 20.00 tot 22.00 uur in de Paadwizer. De toegangsprijs is €12,50.