Geruime tijd regen en vrij veel wind

18-02-2023 BALK – De bewolking overheerst nog steeds en op veel plaatsen regent het flink. In de middag trekt de regen geleidelijk naar het oosten weg en in het westen van het land kan de zon af en toe doorbreken. De zuidwestenwind neemt in een groot deel van het land weer in kracht toe en wordt vrij krachtig boven land en krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6. In het noorden van het land staat over het algemeen weinig wind. De temperatuur loopt op naar 9 graden in het noorden en naar 11, lokaal 12 in het zuiden.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag valt vooral in het zuiden van het land af en toe regen. De stevige wind neemt duidelijk in kracht af en draait naar het noorden tot noordoosten. De temperatuur daalt naar 3 graden in het noorden en naar 6 in het zuiden.

Zondag wegtrekkende regen, later af en toe zon
De zondag begint met veel bewolking en in het zuiden en oosten valt eerst nog wat regen. De regen trekt naar Duitsland weg en vooral later op de ochtend en zeker zondagmiddag is het droog met af en toe zonneschijn. De diverse carnavalsoptochten zullen in de middag niet in het water vallen. Er staat maar weinig wind en het wordt 7 graden in het noorden en 9 in het zuiden.

Maandag tot en met woensdag licht wisselvallig
Tijdens de eerste dagen van de week is het licht wisselvallig met een mix van zon, wolken en af en toe wat regen. Het is 9 tot 11 graden, maar dinsdag is het duidelijk zachter en kan het 11 tot lokaal 13 graden worden. Tijdens de nachtelijke uren ligt het kwik ruim boven nul.

Vanaf donderdag vaker droog en wat kouder
Later in de week is het weer wat vaker droog en schijnt geregeld de zon. Er is ook kans op buien en doordat de bovenlucht kouder wordt kunnen deze buien soms winters zijn. De temperatuur ligt tussen 6 en 8 graden en ook de nachten worden weer wat kouder.

Geef een reactie