Geregeld zon en meest droog

26-04-2023 BALK – Vanochtend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Het is op veruit de meeste plaatsen droog en vooral de eerste uren is het koud. Er waait een zwakke tot hooguit matige westen- tot noordwestenwind en het kwik loopt in de loop van de ochtend op naar 7-8 graden.

Vanmiddag is er een mix van zon en wolkenvelden. In het noordoosten is een enkele bui niet uitgesloten, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Er staat over het algemeen weinig wind uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden en naar 11 in het zuiden.

Vanvond is het droog en schijnt nog een tijdje de zon. De temperatuur daalt geleidelijk van 8 tot 10 graden om 18:00 uur naar 1 tot 5 graden rond middernacht. Ga je naar de vele vrijmarkten dan is een lekkere warme winterjas aan te raden. In de daaropvolgende Koningsnacht koelt het verder af naar waarden in de buurt van het vriespunt. Vooral landinwaarts kan het weer een graadje vriezen, in de kustgebieden blijft het kwik boven nul. Ook dan is het droog met brede opklaringen en over het algemeen weinig wind.

Morgen eerst zon, later vanuit het zuiden regen
Donderdag, Koningsdag, start droog met vooral in het noorden geregeld zon. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de loop van de middag en in de avond volgt vanuit het zuidwesten regen. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind en daarmee wordt zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 11 graden in het noorden en naar 14 in het zuiden. In Zeeuws-Vlaanderen en in het zuiden van Limburg kan het 15 graden worden.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag is het bewolkt en op veel plaatsen regenachtig. De temperaturen liggen tussen 4 en 8 graden en er waait een zwakke tot matige naar noord draaiende wind.

Vrijdag bewolkt en af en toe regen
De vrijdag starten we bewolkt en regenachtig, in de middag komt het tot enkele buien, maar tussendoor breekt de zon door. Er waait een zwakke tot matige meest noordelijke wind en het wordt 11-12 graden in het noorden en 16 in het zuiden.

Weekend meest droog en zachter
Het slotweekend van april verloopt over het algemeen droog met op beide dagen af en toe zonneschijn. Er waait een meest matige noordoostenwind en het wordt zaterdag 13 graden in het noordwesten en 17 in het zuidoosten. Zondag is het overal iets warmer en in het zuiden kan het 19 graden worden. Daarmee eindigt deze te koude aprilmaand met hele gebruikelijke temperaturen voor de tijd van het jaar.

Volgende week rustig weer
Na het weekend, met mei op de kalender, is het meest droog en schijnt geregeld de zon. Later in de week neemt de buienkans weer toe. De temperaturen liggen veelal tussen 15 graden in het noorden en 19 in het zuiden.

Geef een reactie