Gemeente presenteert plannen voor uitbreiding gemeentehuis

12-12-2022 JOURE – Terwijl bijna 40% van de bevolking onder de armoede grens leeft en er meer mensen dan ooit tevoren afhankelijk zijn van de voedselbank, ziet gemeente De Fryske Marren kans om de plannen van een uitbreiding van gemeentehuis aan de inwoners te presenteren. Volgens de gemeente zit het probleem in de 110 medewerkers die nu op een andere locatie werken.

Het nieuwe plan moet de gemeente verlossen van de extra huurkosten en voor de centrale huisvesting van alle medewerkers zorgen. Het plan voor een centrale huisversting is niet nieuw. Het bestaat al sinds 2019. Door corona kwamen de plannen stil te liggen. Afgelopen zomer is de aanbesteding opgestart. Er werden 3 architecten ingeschakeld om met een plan te komen waarvan nu 1 concreet is voor de gemeente.

De nieuwe aanbouw moet ruimte gaan bieden voor ontmoeting voor inwoners, organisaties en medewerkers, moderne werkplekken, een raadzaal met ontvangstruimte voor pers en publiek, een nieuwe centrale ontvangstbalie en mogelijkheden voor participatie, gesprekken en hybride overleg, zodat ook online aansluiten mogelijk is. Afgelopen week zijn de omwonenden en belangenverenigingen in en rondom het park geïnformeerd over het ontwerp.

Het doel is om in november 2023 te kunnen starten met de bouw en in het najaar van 2024 de aanbouw in gebruik te nemen. Naast de financiele uitgave is er ook nog een andere uitdaging namelijk het stikstof dossier. Om toch te kunnen bouwen, moet nu per bouwproject een aparte berekening gemaakt worden van de stikstofuitstoot die vrijkomt bij de bouw. De plannen zullen dit najaar door de gementeraad worden behandeld.

Geef een reactie