Gebouw kaatsvereniging geteisterd door specht

13-03-2023 BALK – Twee jaar geleden kreeg kaatsvereniging ‘De Cannegieter’ te Balk een prachtig nieuw clubgebouw met aan de buitenkant steigerhout. De kosten voor het gebouw bedroeg €130.000,-. Met een nieuw gebouw ga je er niet vanuit dat je dan ook snel voor kosten komst te staan. Maar moeder natuur had echter iets anders in gedachten. Een specht heeft in de afgelopen 2 jaar zijn best gedaan om gaten in het gebouw te hakken.

Vorig jaar begon het op te vallen dat er divese witte plekken op het grijze gebouw tevoorschijn kwamen. In 1e instantie werd er nog gedacht aan ongedierte maar later werd vrij snel duidelijk dat het om een specht ging. Het diertje bleek lastig te betrappen omdat het zo schuw is. Inmiddels zijn er meerdere gaten in het gebouw te zien.

Inmiddels zijn er vanallehand stappen ondernomen om de vogel weg te jagen. Tot zover zonder resultaat. Inmiddels is er een subsidie aanvraag gedaan om de beschadigde planken te vervangen, echter is de vrees dat de specht terug zal komen. Mocht iemand een adquaat middel hebben om de vogel bij het gebouw weg te houden dan kunnen ze contact opnemen met de kaatsvereniging.

Geef een reactie