FrieslandCampina en Natuurmonumenten verlengen hun partnerschap niet

07-04-2023 BALK – Het partnerschap dat zuivelcoöperatie FrieslandCampina en Natuurmonumenten in 2019 met elkaar aangingen wordt niet verlengd. De partijen hebben afgesproken nog wel projectmatig met elkaar op te trekken in situaties waarin zij elkaar inhoudelijk kunnen versterken.

FrieslandCampina en Natuurmonumenten spraken vier jaar geleden met elkaar af zich samen te gaan inzetten voor een groeiend aandeel natuur op boerenland en de transitie naar een duurzamere vorm van landbouw. De samenwerking was daarnaast gericht op het stimuleren van de verkoop van producten onder het keurmerk On the way to PlanetProof.

In de zomer van 2022 besloot het bestuur van FrieslandCampina alle gesprekken met derden over nieuwe maatschappelijke initiatieven of het vernieuwen van bestaande afspraken voor de rest van het jaar stop te zetten. Dit gold ook voor de gesprekken over de voortzetting van de samenwerking met Natuurmonumenten.

Dat besluit is onder meer zichtbaar in het verdwijnen van het logo van Natuurmonumenten op de verpakking van zuivelproducten van FrieslandCampina die onder het keurmerk On the way to PlanetProof worden aangeboden. De partijen benadrukken dat ze wel met elkaar in gesprek blijven en in de toekomst projectmatig met elkaar kunnen blijven samenwerken.

Geef een reactie