Friese Museumnacht in het Kazemattenmuseum

13-09-2022 KORNWERDERZAND – Tijdens de Museumnacht is ook het Kazemattenmuseum te bezichtigen. Spannend om in het donker door de loopgraven van de ene naar de andere kazemat te lopen. En misschien kom je dan wel één van de re-enactment soldaten tegen. Verkleed in uniform spelen zij historische situaties na.

Eén van de kazematten in het Kazemattenmuseum is de zoeklichtkazemat. Met het zoeklicht kan de omgeving van de kazemat worden verlicht. Een grote schijnwerper in de kazemat schijnt in een spiegel. Die spiegel weerkaatst het licht naar boven, naar een tweede spiegel die boven de kazemat uitsteekt. De tweede spiegel kun je helemaal ronddraaien zodat het licht rondom de kazemat wordt verspreid. De constructie werkt altijd, alleen is het effect overdag niet te zien. Dat kan alleen als het donker is. Op 17 september dus een unieke kans om de zoeklichtkazemat in volle glorie te zien tijdens de Museumnacht 2022.

Het museum is op 17 september ‘s avonds open vanaf 20.00 uur. Toegangsbewijzen zijn online en aan de kassa te koop. De toegangsprijs is € 10,00, dat is inclusief een kop koffie/thee en een led-lampje om niet te verdwalen op het uitgestrekte museumterrein. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is de toegangsprijs € 5,00 inclusief een drankje en een led-lampje.

Geef een reactie