Felicitaties voor alle geslaagden

12-06-2024 BALK – Je ziet vandaag veel de Nederlandse en Friese vlag in combinatie met een wimpel of een tas hangen aan de gevels. Een schooltas aan een vlag ophangen is een veelgebruikte gewoonte in Nederland. De vlag wordt zelfs vaak versierd met bijvoorbeeld ballonnen. Aan de vlaggenstok hangt ook de schooltas, wat staat voor een voltooide schoolcarrière en het zou ook verwijzen naar kennis en avontuur.

Vandaag werd de normering voor de centrale examens die je in mei maakte (het eerste tijdvak), bekendgemaakt. Nadat de normering bekend werd, gingen de docenten aan de slag om de cijfers te berekenen en kijken of je geslaagd bent of niet. Doorgaans worden leerlingen tussen 12:00 uur en 17:00 uur gebeld over de examenuitslag.

Herkansing
De normering van het tweede tijdvak wordt op dinsdag 2 juli 2024 bekendgemaakt. Later die dag ontvang je de uitslag en weet je of je cijfer voor je herkansing voldoende is om te slagen.

Namens iedereen op de redactie feliciteren wij iedereen die geslaagd is. Voor degenen die nog een herexamen mogen maken wensen wij heel veel succes! Voor diegenen die niet geslaagd zijn wensen wij heel veel succes in het volgende jaar.