Familie Ploegstra niet blij met artikel Leeuwarder Courant

08-12-2022 ROTSTERHAULE – De familie Ploegstra is niet gelukkig met een eerder verschenen artikel in de Leeuwarder Courant en Jouster Courant. Wat er precies in het artikel zou komen te staan is namelijk niet van tevoren met hun gedeeld. Daarnaast is er geen rekening gehouden met het oog op de privacy ten aanzien van de AVG wetgeving.

De familie voelt zich niet gehoord ten aanzien van de problematiek waar zij mee te maken hebben. Al jaren speelt er een kwestie tussen de gedupeerde familie en de gemeente. De laatste zou een (verkeerde) registratie hebben gedaan waardoor er mogelijk verkeerde stroomaansluiting heeft plaatsgevonden op het trafo huisje wat zich op hun erf bevindt.

In het artikel komt naar voren dat de burgemeester slachtoffer is van een persoonlijke dreiging. Volgens de familie bevat het artikel onjuistheden ten aanzien van deze zogenaamde bedreiging. Eerder werd al bekend dat de familie niet gelukkig was met de gang van zaken vanuit de gemeente. Echter wil dat niet zeggen dat zij ook vanuit die emotie zal gaan reageren. De familie vraagt zich openlijk af wie hier nu eigenlijk het echte slachtoffer is.

De kwestie die speelt loopt inmiddels al meer dan 8 jaar en er lijkt geen oplossing in zicht In al die tijd is er geen enkele compensatie voor de familie geweest. Wel dragen zij de emotionele, financiële en sociale lasten van de kwestie met zich mee. Dan nog niet te spreken over welke zakelijke gevolgen deze kwestie met zich mee heeft gebracht.

De familie roept de gemeente in een allerlaatste noodkreet op om met hen om tafel te gaan en de kwestie eens en voor altijd op te lossen.

Geef een reactie