Expositie Aafje Terlaak Poot-Haitsma en Dick Tillema

19-02-2023 JOURE – In het gemeentehuis in Joure is vanaf morgen tot en met vrijdag 9 juni de expositie ‘Binnenste buiten’ te zien van Aafje Terlaak Poot-Haitsma. Zij is in 1966 geboren in Workum en woont in Joure. Na afronding van de kunstacademie in 2020 heeft Aafje ontdekt dat ze zich in meerdere disciplines wil blijven uiten. Naast de liefde voor portret en model schilderen komt vaak het landschap terug in haar werk.

Vooral wanneer het een paar dagen vriest, is ze druk aan het schilderen om schaatsers  en winterlandschapjes vast te leggen. Haar schildertoets is grof. De tekeningen zijn daarentegen zoekend en meer aftastend. Ze verbindt kunstuitingen met haar gemoedstoestand. De kunstwerken rondom haar afstudeerthema ‘beklemmend’ zijn in fotografie, schilderkunst en cyanotype uitgevoerd.

Tijdens en na de lockdown is Aafje lid geworden van een online-model-tekengroep. Iedere week komen tientallen kunstenaars wereldwijd virtueel bijeen om life model te tekenen. De kunstenares heeft thuis inmiddels een kast vol gevulde schetsboeken. Deze schetsen worden weer gebruikt als studie voor etsen of schilderijtjes. 

De kunstenares is als teken-schilderdocente werkzaam bij it Toanhus in Joure, gemeente De Fryske Marren. Ze vindt het schitterend om te zien dat de jeugd zo gretig werkt aan de opdrachten tijdens deze lessen. Daarnaast is ze lid van de landelijk georiënteerde Amsterdamse kunstenaarsvereniging SintLucas en de Friese kunstenaarsvereniging FRIA. www.aafjeterlaakpoot.nl. De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur www.keunstenkeur.nl

Expositie Dick Tillema
Na zijn werkzame leven als docent handvaardigheid en techniek heeft hij zijn liefde voor de schilderkunst weer opgepakt. Hij vindt het een mooie aanvulling op zijn werk als keramist.

Deze xpositie is eveneens te bezoeken tot en met vrijdag 9 juni in de bibliotheek Joure. Deze is iedere maandag geopend van 14.00 tot 17.30 uur, iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.30 tot 17.30 uur en iedere zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur

Geef een reactie