Enkele buien, vanmiddag meer zon

04-11-2022 BALK – Het is wisselend bewolkt en verspreid over het land komt het tot buien. De temperatuur loopt op naar 13 graden en er waait een matige noordwestenwind. Morgen is het veelal droog en schijnt eerst de zon, later neemt de bewolking toe en in de avond valt in het westen en noorden regen. Het wordt 12 graden. Zondag is het bewolkt en vooral in de middag op veel plaatsen regenachtig bij maximaal 12 graden. Na het weekend wordt het weer wat zachter en vooral de eerste dagen is het (licht) wisselvallig herfstweer.

Vanmiddag verspreid enkele buien
Tijdens de middaguren vallen er verspreid over het land nog enkele buien. De meeste buien trekken geleidelijk naar het zuidoosten weg. In het noorden en geleidelijk ook in het westen breekt de zon steeds vaker door, maar in het zuidoosten blijft het tot de avond bewolkt en buiig. De matige wind draait naar het noordwesten en het wordt maximaal 12 of 13 graden. In het noorden kan het lokaal 14 graden worden.

Vanavond en vannacht overwegend droog
In het zuidoosten komt het eerst nog tot buien. Elders is het droog en klaart het breed op. Lokaal is nevel of een mistbank mogelijk. In de nacht komt het in het Waddengebied opnieuw tot enkele buien. De temperatuur daalt flink en landinwaarts kan het afkoelen naar 3 tot 5 graden. In de kustgebieden is het 6 tot 8 graden.

Morgen geregeld zon, lokaal een bui
In de ochtend schijnt geregeld de zon, maar het komt ook verspreid over het land tot een enkele bui. De meeste buien komen in het noordwesten van het land voor.

In de middag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft droog. Pas tegen de avond stijgt in het westen de kans op regen. De zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig en het wordt 12 graden.

In de avond en nacht naar zondag overheerst de bewolking en met name in het westen en noorden valt af en toe regen. In het oosten en zuiden is het meest droog. Door alle wolken koelt het niet sterk af. De minimumtemperatuur ligt rond 9 graden.

Zondag enige tijd regen
De bewolking overheerst en vanuit het westen gaat het geruime tijd regenen. Vooral in de middag is het op veruit de meeste plaatsen nat met de meeste regen in het westen en noorden. In het zuidoosten valt weliswaar wat regen, maar zijn de hoeveelheden klein. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee, 4 tot 6 Bft. In het Waddengebied is de wind soms hard, windkracht 7. De temperatuur loopt op naar ongeveer 12 graden.

Maandag af en toe zon, lokaal een bui
De bewolking overheerst en met name in de ochtend trekken buien over het land. In de middag beperken de buien zich veelal tot het westen en noorden en is het landinwaarts meest droog. De zon breekt geregeld door en bij een matige tot krachtige zuiden- tot zuidwestenwind loopt de temperatuur weer wat hoger op. Op de meeste plaatsen wordt het 14 graden. In het westen en zuiden kan het nog een graadje warmer worden. Daarmee is het opnieuw duidelijk zachter dan de gebruikelijke 11 graden die geldt voor begin november.

Daarna eerst (licht) wisselvallig, later meest droog
Dinsdag en woensdag is het nog licht wisselvallig met op beide dagen vooral in de kustgebieden enkele buien. Later in de week is het overwegend droog en rustig herfstweer met af en toe zon. De temperatuur blijft hoog voor november met maxima van 14 graden in het noorden en 16 in het zuiden.

Geef een reactie