Eerst nog plaatseijk een bui, later zon

18-08-2022 BALK – Vanochtend is het op een plaatselijk buitje na droog. Met af en toe zon stijgt het kwik naar 20 tot 23 graden rond het middaguur. Aan de noordkust waait een matige wind uit het noorden tot noordoosten. In de zuidelijke helft van het land is de wind zwak.

Vanmiddag is er een afwisseling van wolken en zon. Er is kans op een enkele bui, vooral in de zuidelijke helft van het land. Op veel plaatsen blijft het droog. Er is weinig wind en het wordt 22 graden op de Waddeneilanden, 25 graden in Utrecht en 26 of 27 graden in Brabant, Limburg en de Achterhoek.

Vanavond doven de eventueel aanwezige buien geleidelijk uit en in de nacht naar vrijdag is het op de meeste plaatsen droog. De minima komen uit tussen 14 en 17 graden en landinwaarts kan het regionaal mistig worden.

Morgen zon, wolken en buien
Vrijdag start droog met vooral in de oostelijke helft ook wat zonneschijn. In de loop van de dag trekt van west naar oost een buiengebied over het land. Voor deze buien uit wordt het in het oosten nog 25 of 26 graden. In het westen wordt het zo’n 23 graden. De wind is matig en waait uit het westen. Achter de buien kan ook de zon weer even doorbreken.

Weekend 22 tot 24 graden
Zaterdag belooft een grotendeels droge dag te worden met een mix van wolken en zon. Met op veel plaatsen een middagtemperatuur tussen 22 en 24 graden is het een stuk koeler dan afgelopen weekend. Er waait een zwakke tot matige wind uit het westen en hiermee is het uitstekend wandel- of fietsweer.

Zondag is de buienkans iets groter, maar ook dan zijn er droge perioden en zien we de zon regelmatig. Het wordt 22 graden aan de westkust tot lokaal 25 graden in Limburg.

Na het weekend warmer en droog weer
De nieuwe week start maandag wisselvallig, maar daarna neemt de kans op een droog en zonnig weertype toe. Daarbij lijkt het ook warmer te worden met op grote schaal zomerse middagtemperaturen van 25 graden en meer. Er is zelfs een kleine kans dat het kwik eind volgende week weer doorschiet naar een tropische 30 graden.

Geef een reactie