Eerst grijs, later zonneschijn

30-09-2022 BALK – Lokaal komt mist voor, maar de mist lost op en dan schijnt de zon flink. De temperatuur loopt op naar 16-17 graden. Later op de middag neemt de bewolking toe en in de tweede helft van de avond volgt vanuit het westen regen. Ook de wind neemt dan flink in kracht toe en aan zee zijn zware windstoten tot 90 km/uur mogelijk. Morgen komt het tot buien, lokaal met onweer, maar tussendoor schijnt de zon. Zondag schijnt ook de zon, maar soms valt een bui. Het wordt 17 graden. Na het weekend is het rustig herfstweer met iets hogere temperaturen.

Vanochtend eerst lokaal mist, daarna geregeld zon
Op veel plaatsen in het binnenland begint de dag met nevel en mist. In de loop van de ochtend verdwijnt de grijzigheid en schijnt geregeld de zon. Op de Waddeneilanden is een bui mogelijk en ook langs de westkust kan een lokale bui voorkomen. De eerste uren is het fris met temperaturen van 2 tot 6 graden, maar geleidelijk loopt het kwik op. Om 11:00 uur is het 10 tot 12 graden.

Vanmiddag perioden met zon
De zon schijnt flink en op veruit de meeste plaatsen is het droog. Vanuit het westen neemt de sluierbewolking geleidelijk toe en dat is een voorbode van een weersverslechtering. Er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind, aan zee neemt de wind in de loop van de middag al toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. De temperatuur loopt op naar 16-17 graden en dat is een gebruikelijke temperatuur voor de laatste dag van september.

Vanavond en vannacht regenachtig en onstuimig
De bewolking neemt vanuit het westen verder toe en in de tweede helft van de avond gaat het in het westen regenen. Komende nacht trekt de regen verder over het land en is het overal enige tijd nat. In de loop van de nacht trekt het regengebied naar Duitsland weg en al vrij snel volgen enkele buien.

De foto laat zien dat de mist vanaf de grond gemeten tot ongeveer 40 meter hoogte rijkt.

Geef een reactie