Donkere novemberdag met regen

27-11-2022 BALK – De bewolking overheerst en vanuit het westen trekt een gebied met wat lichte regen over het land. In het oosten is het de eerste uren nog overwegend droog. Voor de zon is geen ruimte en het is dan ook een donkere novemberdag.

Ook vanmiddag is het grijs en bewolkt met van tijd tot tijd regen. Later op de middag gaat het vanuit het westen harder regenen. De zuidenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig (4 tot 6 Bft) en het wordt 7 tot 9 graden. Voor het gevoel doet het echter waterkoud aan.

Vanavond en in de nacht naar maandag is en blijft het bewolkt en valt van tijd tot tijd regen. De zuidenwind neemt af naar zwak tot matig en het wordt niet kouder dan 6-7 graden.

Morgen druilerig
Ook maandag is het grijs en bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. Waaien doet het niet of nauwelijks uit het zuiden en het wordt 8 graden in het oosten en 10 graden in het westen. Daarmee is het nog altijd aan de vrij zachte kant voor eind november. Temperaturen van 7 tot 9 graden zijn gebruikelijk.

Dinsdag buien, lokaal ook zon
Dinsdag is het bewolkt en verspreid over het land valt een enkele bui. Landinwaarts kan de dag beginnen met laaghangende bewolking en mist, maar in de middag breekt vooral in het westen de zon zo nu en dan weer door. Er waait een zwakke wind die geleidelijk een voorkeur krijgt voor het noorden. De temperatuur loopt op naar 7 tot 9 graden met de hoogste waarden in het westen. In Zeeland kan het lokaal 10 graden worden.

Woensdag grijs en bewolkt
Op de laatste dag van november en van de meteorologische herfst zijn er vrij veel wolkenvelden en vooral in de ochtend is de kans op mist groot. In de middag kan de zon af en toe doorbreken. Op een lokale bui na is het droog en er waait een zwakke wind die geleidelijk draait van noord naar oost. De temperatuur loopt op naar 6 tot 8 graden.

Daarna geleidelijk kouder
De rest van de week en ook in het volgende weekend is het vrijwel overal droog. Wel overheerst de bewolking, maar geleidelijk zien we ook steeds vaker weer de zon tevoorschijn komen. De wind waait overwegend matig uit het oosten tot noordoosten en daarmee wordt koudere lucht aangevoerd. De temperatuur komt in de middag uit op 4 tot 6 graden. Tijdens heldere nachten vriest het licht.

Geef een reactie