Defensie oefening ‘WIS 2022’ boven De Fryske Marren

01-10-2022 BALK – In verband met traningen van een bondgenootschappelijke oefening genaamd ‘WIS 2022’, worden ter bescherming van burger- en militair luchtverkeer tijdelijk gebieden met beperkingen (TGB’s) ingesteld, en wordt ontheffing verleend van de minimum VER vlieghoogte. Zo is te lezen op de pagina van defensie.

Over een groot gebied mag vliegverkeer van grondniveau tot 500 voet AMSL vliegen. De uitzondering die wordt gemaakt betreft binnen de daglichtperiode 100 voet AGL of incidenteel zoveel lager als in verband met het doel van de vlucht noodzakelijk is voor het Defensie Helikopter Commando (DHC). Het laagvliegen is dan ook alleen toegestaan voor de luchtvaartuigen die deelnemen aan de oefening. Daarnaast nemen er ook niet vliegende eenheden deel aan de oefening.

Tijdens deze oefening, waarbij vliegende eenheden en grondeenheden betrokken zijn, staat de integratie en samenwerking van deze eenheden centraal. Ter bescherming van de bijzondere activiteiten in de lucht krijgen met dit besluit de tijdelijke gebieden ontheffing van beperkingen in de gebieden Veluwe, Veenendaal en Joure.

Geef een reactie