Campagne ‘Zeg eens eerlijk’ van start

04-11-2022 LEMMER – Op donderdag 3 november verrichtte wethouder Barbara Gardeniers op het Zuyderzee Lyceum in Lemmer de aftrap van de campagne ‘Zeg eens eerlijk’. Met deze campagne wil gemeente De Fryske Marren jongeren meer informatie geven over mentale gezondheid en aanmoedigen hierover in gesprek te gaan.

November aftrap van ‘Zeg eens eerlijk’
Scholen, medewerkers van GGD Fryslân, Sociaal werk De Kear en gemeente De Fryske Marren slaan de handen ineen om jongeren te ondersteunen bij hun mentale gezondheid. Via sociale media en gesprekken op scholen wordt aandacht gevraagd voor onderwerpen die bij jongeren kunnen spelen, bijvoorbeeld de druk om te presteren.Recent landelijk onderzoek heeft aangetoond dat de mentale gezondheid van jongeren fors verslechterd is.

Gezond je ding doen in De Fryske Marren
De actiecampagne ‘Zeg eens eerlijk’ is onderdeel van de overkoepelende campagne ‘Gezond je ding doen’. Deze is gebaseerd op één van de belangrijkste uitgangspunten van het gezondheidsbeleid van gemeente De Fryske Marren: Positieve Gezondheid.

Vanuit deze visie bestaat gezondheid uit meer dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Het gaat om het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Dit kan van mens tot mens verschillend zijn. De campagne is bedoeld als inspiratie voor inwoners van De Fryske Marren om gezond hun ding te doen en laat zien wat verschillende partners binnen de gemeente doen om hierbij te helpen.

Geef een reactie