Campagne vestigt aandacht op mentale gezondheid van boeren en tuinders

20-03-2023 BALK – Op maandag 20 maart is de campagne ‘Ik kan het zelf (niet meer)’ van Taboer gestart. In deze campagne wordt aandacht gevraagd voor mentale gezondheid onder boeren en tuinders in Nederland. LTO Noord en stichting Zorg om Boer en Tuinder willen met deze campagne het taboe doorbreken dat rust op de ‘zachte kant’ van het agrarisch ondernemerschap. 

Ondernemers voelen de toenemende druk vanuit de overheid en maatschappij. De stijgende kosten en het missen van toekomstperspectief zorgen voor veel gevoelens van onzekerheid, verdriet en frustratie bij veel agrariërs en hun gezinnen. Veel boeren en tuinders kampen met mentale problemen. Taboer wil deze problemen bespreekbaar maken.

Taboer is een onafhankelijk loket, waar boeren en tuinders dagelijks terecht kunnen voor een luisterend oor, tips en adviezen en ervaringsverhalen. Het doel van deze campagne is om het taboe rondom het bespreekbaar maken van mentale zorgen te doorbreken. Dat geldt zowel voor boeren en tuinders met mentale problemen als de mensen in hun omgeving.

Taboer bestaat uit een website en de hulplijn 088 – 8886608 die wordt bemand door opgeleide medewerkers die luisteren naar de verhalen van boeren en tuinders en zoeken naar passende oplossingen of doorverwijzen naar de juiste hulpverleningsinstantie. De meerjarige campagne wordt ondersteund vanuit de Rijksoverheid.

Geef een reactie