Bladkorven in de buurt

15-10-2022 BALK – De herfst zorgt voor veel afgevallen blad, ook van gemeentebomen. Op verschillende plaatsen in De Fryske Marren komen daarom bladkorven te staan. Hier kunt u de afgevallen bladeren die in privĂ©tuinen terechtkomen in kwijt. De bladkorven zijn een extra service voor straten en buurten waar veel grote bomen van de gemeente staan.

In de bladkorf kunt u alleen blad kwijt: geen takken, stronken, plastic, papier, puin, onkruid of ander afval. De bladkorven staan niet in elke straat, maar op plekken waar een concentratie is van veel gemeentelijke bomen en dus veel blad ligt. Als er in uw straat geen korf staat en er vallen wel bladeren van gemeentebomen in uw tuin, gebruikt u dan de dichtstbijzijnde bladkorf bij u in de buurt.

Waar plaatst de gemeente de bladkorven?
Er worden meer dan 130 bladkorven in De Fryske Marren geplaatst. In sommige straten staan bomen die hun blad later laten vallen (bijvoorbeeld eiken), daarom verplaatsen we onze korven wel eens, zodat we met onze beschikbare korven meer straten kunnen bedienen. De bladkorven worden begin oktober geplaatst.

Bekijk alle bladkorven

We legen de korf elke week. Is hij eerder vol of zijn er problemen dan kunt u een melding doen of dit aan ons doorgeven via telefoonnummer 14 05 14. Verder kunt u tuinafval gratis inleveren op de milieuterreinen in Harich, Joure en Lemmer.

Geef een reactie