Bewolkt, vooral zuidoosten sneeuw

08-03-2023 BALK – Het is bewolkt en in het zuiden sneeuwt het op verschillende plaatsen licht. Ook het midden van het land is kans op een klein beetje sneeuw. De meeste sneeuw valt in het zuidoosten en daar kan een sneeuwdek van enkele centimeters ontstaan. Vanmiddag wordt het op steeds meer plaatsen droog, maar vanavond volgt in het zuiden en midden (natte) sneeuw. Komende dagen is het wisselvallig met dagelijks kans op neerslag. Vanaf zondag wordt het beduidend minder koud.

Vanochtend grijs en koud, zuidoosten sneeuw
Het is bewolkt en koud met in het midden en noorden lichte vorst en plaatselijk kan het vanochtend glad zijn door bevriezing. In het midden van het land komt plaatselijk (dichte) mist voor.

In het zuiden ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunten en daarbij valt op verschillende plaatsen een beetje (natte) sneeuw. De meeste sneeuw valt in de loop van de ochtend in het zuidoosten van Brabant en in het midden en zuiden van Limburg. Hierdoor kan een sneeuwdek van een paar centimeter ontstaan en moet wegverkeer rekening houden met overlast.

Vanmiddag minder neerslag, midden en noorden soms zon
De neerslag in het zuiden neemt af en op steeds meer plaatsen wordt het droog. In het zuiden van Limburg kan de sneeuw nog even over gaan in regen. Er is veel bewolking en in het midden en noorden breekt af en toe de zon even door. De temperatuur stijgt naar 2 graden in het zuidoosten tot 5 graden in het noorden. Daarbij staat een matige oostenwind.

Vanavond opnieuw regionaal sneeuw
Vanuit het westen trekt een gebied met (natte) sneeuw over het zuiden en midden van het land. Plaatselijk kan de sneeuw een tijdje blijven liggen bij een temperatuur rond het vriespunt. In het zuiden van Limburg valt natte sneeuw en gaat de neerslag over in regen. In het noorden blijft het droog en vriest het op veel plaatsen licht. Plaatselijk kan het mistig worden. Ook vannacht valt er in het midden en zuiden van tijd tot tijd (natte) sneeuw. De minima liggen tussen +1 in het zuiden en -3 graden in het noordoosten.

Donderdag tijdelijk droog, daarna regen
De neerslag trekt weg en daarna is het een tijd droog met lokaal een beetje zon. In de loop van de dag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en stijgt de kans op regen. Het wordt 4 tot 6 graden. In de avond valt in het noorden mogelijk wat (natte) sneeuw. Ook in de nacht naar vrijdag is het regenachtig met in het noordoosten kans op (natte) sneeuw.

Vrijdag onstuimige dag
Op de laatste dag van de werkweek stijgt de temperatuur aanzienlijk. Het word uiteindelijk 8 graden in het noorden tot lokaal 11 graden in Limburg. Ondanks de hogere temperaturen is het weerbeeld alles behalve aangenaam. De dag verloopt namelijk flink regenachtig met een stevige wind. Er staat een matige tot aan de kustgebieden harde wind uit westelijke richtingen, 4-7 Bft.

Weekend aanhoudend wisselvallig
In het weekend is het overwegend bewolkt en heb je opnieuw de paraplu vaak nodig. Dit is vooral op zondag het geval. Zaterdag is het vaker droog maar komen we tijdelijk weer in wat koudere lucht terecht. Vanaf zondag lijkt de zachte lucht ons land toch echt te veroveren. De temperatuur loopt dan op veel plekken in ons land op tot in de dubbele cijfers. Ook in de nieuwe week blijft het ronduit wisselvallig

Geef een reactie