Beach Clean Up IJsselmeerkust met It Fryske Gea

16-10-2022 MIRNS – Dieren en planten houden niet van rommel. Ze kunnen ziek worden van het vuil dat mensen in de natuur achterlaten. Soms raken dieren zelfs verstrikt in het vuil en raken dan gewond. Helaas zijn sommige mensen slordig en laten hun plastic bekertjes en ander rommel achter in de natuur. De Mokkebank is een beschermd natuurgebied tussen Mirns en Laaksum waar veel afval aanspoelt vanuit het IJsselmeer. Help jij de boswachter van It Fryske Gea mee om het aangespoelde afval hier op te ruimen? De Mokkebank is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Jouw kans dus om een bijzonder stukje natuur te bekijken en tegelijkertijd nuttig bezig te zijn.

Doe je mee? De Beach Clean Up is voor jeugd vanaf 13 jaar. De startlocatie is de parkeerplaats aan de Wieldyk in Mirns, ongeveer halverwege de dijk richting Laaksum. Deze excursie is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek, een week vol activiteiten in en over de natuur in Zuid-West Friesland. Deelname aan deze excursie is daarom gratis, opgave is wel noodzakelijk.

Tip: de Mokkebank is drassig, met riet begroeid terrein. Trek dus laarzen aan en eventueel regenkleding. Voor vuilniszakken, handschoenen en grijpers wordt gezorgd.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u). Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Geef een reactie