Arriva mogelijk boete voor onvoldoende vervoer en informatie

01-02-2023 BALK – Volgens de provincie heeft Arriva op meerdere momenten tekort geschoten bij het verzorgen van het regionale treinverkeer. De Provincie heeft vandaag dan ook de vervoersmaatschappij laten weten het ‘in gebreke’ te gaan stellen. Dit gebeurde nadat bleek dat reizigers over te weinig informatie of vervangend vervoer beschikten. Dit kan betekenen dat het bedrijf een boete aan de Provincie moet betalen.

Het is niet de eerste keer dat de Provincie Arriva op de omstandigheden aanspreekt. Ook de Provincie Groningen heeft de claim inmiddels ingediend. Omdat het (trein) verkeer tussen de Provincies niet optimaal verloopt willen zij druk op Arriva uitoefenen om herhaling van de bestaande problematiek te voorkomen. Per incident zou er €2000,- in rekening worden gebracht.

Arriva laat in een reactie telerugesteld te zijn over de mogelijke sancties die per 1 april aanstaande kunnen worden gaan opgelegd. Zij geven aan dat ze kampen hebben met tekorten en ziekte onder het personeel. Zij hadden dan ook gehoopt op wat meer begrip voor de ongebruikelijke situatie.

Geef een reactie