Agractie roept boeren op massaal te protesteren op woensdag 22 juni

10-06-2022 BALK – Vorig jaar sprak een Haags politicus van een sluipmoord op de agrarische sector. Inmiddels is het zóver, dat we van moord met voorbedachten rade kunnen spreken tegen boerenbedrijven en de toekomst van boerengezinnen.

Wat er nu in Den Haag gebeurt, de plannen die daar bedacht zijn en uitgevoerd gaan worden, zijn werkelijk onacceptabel. Waar men eerst sprak van emissiereductie en vrijwillige opkoop, wil men nu nagenoeg volledige gebieden gaan leegvegen, boeren en vele hectares landbouwgrond onteigenen, vergunningen innemen, teeltverboden inzetten en latente vergunningsruimte afpakken. Alles ligt op tafel om de boeren zo snel mogelijk uit Nederland te verdrijven. Den Haag gebruikt hiervoor de ‘kaasschaafmethode’. Vorige week een beetje inhoud lekken, vandaag een stevige brief. Zorgen dat er ruimte is om een paar moties van CDA en VVD aan te nemen, zodat deze partijen zich zogenaamd hard maken voor de sector. En volgende maand opnieuw een schepje erbovenop, want de doelen moeten worden gehaald. Snapt Den Haag dan echt niet dat doelen waarvoor je boeren moet opofferen en gebieden leeg moet vegen, dat deze doelen niet deugen? Dat zulke doelen overboord moeten?

PAS-melders? Na meer dan drie jaar nog altijd vogelvrij. Derogatie? Voor dít jaar zelfs nog altijd niet geregeld. Bemesten en beweiden? Processen tegen boeren zijn schering en inslag. We hebben als sector tal van oplossingen aangedragen. Voor versnelde innovatie, voor legalisering van PAS-melders, voor verlaging van uitstoot door voermaatregelen en bij bemesten, voor ruimte voor bouw en ontwikkelingen, voor regelingen voor vrijwillige stoppers. Er wordt niet geluisterd! Er wordt niets mee gedaan!

Boeren & burgers, het is tijd om nú een streep te trekken. We kunnen niet accepteren dat boeren en platteland worden opgeofferd op het altaar van economische ontwikkeling en wensnatuur. Wij roepen op tot de grootste, meest duidelijk zichtbare actie ooit vertoond in Nederland. Op woensdag 22 juni komen we in actie in Den Haag, want van daaruit komt dit onheil over ons. Wij roepen boeren en burgers op deze actie samen groot te maken. Wij roepen Sjaak van der Tak en LTOHenk Bleker en NMVMark van den Oever en FDF, Linda Verriet en POV, Teun de Jong en NAV, Roy Meijer en NAJK, Bart Jan Oplaat en NVP, de voerbedrijven, zuivelbedrijven, vleesbedrijven, loonbedrijven en alle anderen op aan te sluiten en samen met één missie op het podium te staan! We trekken sámen de streep, zodat Den Haag eindelijk gaat begrijpen: Moord met voorbedachte rade tegen boerenbedrijven en de toekomst van boerengezinnen laten wij niet gebeuren!

Tot woensdag 22 juni.

Geef een reactie