5e Lemster Dickens Festijn gezellig als vanouds

12-12-2022 LEMMER – Zaterdag 10 en zondag 11 december leefde het oude vissersdorp Lemmer helemaal op. Zo’n 20.000 bezoekers genoten van een Magical Christmas Dickens feest. Na drie jaar mocht de vrijwilligersorganisatie dit evenement eindelijk weer waarmaken. Honderden personages uit de Dickenstijd liepen door het centrum van Lemmer om iedereen te vermaken. Verschillende straatacts, muziekoptredens, een kerstfair en diverse dorpspleinen maakten deze 5e editie tot een groot succes. Een waar familiefestijn voor jong en oud!

Knallende start
De Grande Armée stond onder leiding van majoor Knal in ‘t Veld het hele weekend paraat en opende het festijn met een daverend kanonschot. Daarna konden de bezoekers genieten van de verschillende optredens. Onder andere boksschool ‘’De Vuistregel’’, de rechtbank, een Family Diner, de Bonkeskudders en de Ghost Alley trokken veel bekijks. Optredens van verschillende lokale en regionale koren en muzikanten zorgden voor een gezellige sfeer. Het publiek moest regelmatig plaatsmaken voor de brandweer, de Graham Lowlanders en ‘s werelds eerste ‘’blikken paard’’ uit 1880.

Kerstvrouwen
Onder andere de snoepverkoopsters, bedelende weeskinderen en krantverkopers hebben het hele weekend hard gewerkt om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van dit jaar: de ‘’Kerst-Vrouwen’’. Deze stichting helpt mensen/gezinnen waarbij sprake is van (groot) verdriet.

Van en door vrijwilligers
Het Lemster Dickens Festijn wordt georganiseerd door vrijwilligers. Tijdens het festijn deden zo’n 450 acteurs mee in meer dan 35 acts. Ruim 50 figuranten lopen rond en ambachtslieden van de smederij, zeilmakerij, pottenbakkerij en de modiste toonden hun vakwerk. Verdeeld over twee dagen waren er ruim 40 muzikale acts te beluisteren. Daarnaast zijn er nog vele vrijwilligers voorafgaand en tijdens het weekend actief betrokken bij de organisatie van het festijn. Langs de route hebben ondernemers en bewoners hun stoep, woning of bedrijf beschikbaar gesteld of mooi aangekleed ten behoeve van het Lemster Dickens Festijn. Het is prachtig om te zien hoe iedereen zo enorm gedreven was om ook dit jaar het Lemster Dickens Festijn weer tot een succes te maken.

Een impressie vindt u via deze link

Geef een reactie