A7 Afsluitdijk: nachtafsluiting 13 mei 2022

13-05-2022 BALK – De Afsluitdijk is in de nacht van vrijdag 13 mei 2022 van 22.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk (N307) en via de Flevopolder.

Werkzaamheden
Er worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd tijdens deze afsluiting, waaronder de voorbereidende werkzaamheden ter verbetering van het wegdek bij de snelweg A7 nabij Kornwerderzand. Hieronder vallen het (ver)plaatsen van geleidingen voor het verkeer, asfalteringswerkzaamheden bij Kornwerderzand en het verwijderen van portalen.

Omleidingsroutes
De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.
Verkeer naar Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de snelwegen A9/A1 en de snelweg A6.
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Nachtafsluiting zorgt voor betere doorstroming
We kijken bij alle werkzaamheden hoe de hinder zoveel mogelijk beperkt kan worden. Er worden al veel maatregelen genomen om de hinder voor het wegverkeer te beperken, zoals het uitvoeren van de werkzaamheden vanaf het water.

Om de doorstroming gedurende de dag te verbeteren, passen we nachtafsluitingen toe. Hierdoor zijn er overdag minder momenten waarop het verkeer stil komt te staan, door zogenoemde verkeersstops. Daarnaast is een afsluiting van de A7 bij bepaalde werkzaamheden veiliger voor zowel weggebruikers als het werkverkeer.

Meer informatie
Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie(externe link) of bel gratis met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.