Feestelijke opening nieuwe locatie Sociaal Cafรฉ

12-05-2022 LEMMER – De opening van het Sociaal Cafรฉ op de nieuwe locatie in Lemmer (het buurthuis de Zandbanken aan de Spaanderbank 7A) heeft gister plaatsgevonden. De opening was zeer geslaagd met een grote opkomst. Om 10 uur stroomden de eerste deelnemers binnen en om half 11 werd officieel het lint doorgeknipt door vrijwilligster Tineke Mooij, waarna vervolgens een accordeonist de ochtend met feestelijke muziek vulde.

Er werd taart gegeten en een bakje koffie gedronken, de kinderen speelden in de speeltuin van het buurthuis. Om half 12 werden er pannenkoeken en poffertjes gebakken door een aantal deelnemers, waarna er gezamenlijk werd geluncht. Het Sociaal Cafรฉ is enorm blij met de nieuwe locatie want deze is erg toegankelijk, ook voor mensen die minder mobiel zijn, het ligt daarnaast midden in een woonwijk en dichtbij het centrum. Zo hoopt het Sociaal Cafรฉ dan ook nog meer mensen enthousiast te krijgen om eens een ochtend langs te komen voor een bakje of een leuke activiteit.

Het Sociaal Cafรฉ in Lemmer is een plek voor en door inwoners van Lemmer. Iedereen is welkom tijdens deze inloopochtend waarbij er een kopje koffie of thee wordt gedronken, een praatje gemaakt wordt of een spel gespeeld wordt. Zo nu en dan organiseert รฉรฉn van de deelnemers een workshop knutselen, koek versieren of gaan ze met zโ€™n allen Lemmer in om vuilnis op te ruimen. Ook helpen ze elkaar met andere zaken zoals het digi-vaardiger worden of bij een klein tuinklusje.

Het is een groep die open staat voor nieuwe deelnemers en een ieder dan ook met open armen verwelkomt. Zo zijn er in de loop der tijd bijvoorbeeld nieuwkomers aangesloten die graag de Nederlandse taal wouden leren, zij zijn tot op de dag van vandaag nog elke week aanwezig in het sociaal cafรฉ waarbij ze onder het genot van een bakje koffie een praatje maken met de rest van de deelnemers. Op deze manier krijgen ze de taal steeds beter onder de knie, maar breiden ze tegelijkertijd ook hun sociale netwerk uit in Lemmer.

Lijkt het je nou ook leuk om eens aan te sluiten? Wees welkom op woensdagochtend vanaf half 10 aan de Spaanderbank 7A in Lemmer!Andere vragen? Neem dan contact op met Anouk van der Wal via; 06-51305958 of a.vanderwal@sociaalwerkdekear.nl